15 oktoober 2008

T.Lukase evangeelium?

Kahju, et faktid ei tähenda midagi (Loodus tunnistas et ise tahtis, et noormees jätaks kätlemise ajaks sigaretti pihku).

Hetkel on kaks kannatajat: end süüdi tunnistanud koolijuht ja ebamäärase meediatähelepanu alla pandud õpilane.

Igasuguse vägivalla (sh õpetajatele füüsilise karmistuse õiguse andmine õpilaste üle) õigustamist tuleb diskussioonis reageerides eirata - selle mõtte levitada on kas ise seda kogenud või ei jaga mütsigi. Postimehe juhtkiri väidab valet selle osas, nagu oleks suuresti direktor süüdi mõistetud; lugedes kommentaare tekib masendav pilt vägivallajanusest rahvamassist, kes esimesel võimalusel kustutaks terve bloki sigarette selle poisi peal... Loodame, et selle taga on siiski kommentaariumi aktivistide äärmuslik vähemus.

Täna on tähtis rääkida pigem tagajärgedest ja ennetusest. Miks meil sellised asjad koolis juhtuvad? Kuidas saame seda ennetada? Kuidas sellistes oludes käituda? Jne.

Minister Lukase käitumise kohta palju ei ütleks, ent õpilasi ja õpetajaid stereotüüpide (saamatu õpetaja versus karistamatu õpilane) kaudu vastandades Eesti koolil eesseisvaid väljakutseid ei ületa. Kösteri-pedagoogika promomine on tagasitee ja koolikeskkonna turvalisuse vähendamine.



.

Kommentaare ei ole: