03 november 2008

EKA neelab BFM ja TLÜ EKA?

Selline vähemalt paistab olevat osapoolte loogika. Sest EKA rektor Signe Kivi rõhutab uue hoone valmimise vajadust sellega, et siis saab Tallinna Ülikooli kolledžina tegutseb Filmi- ja Meediakool endale uue maja. Samas Rein Raud on väitnud, et üldist koostööd on tarvis süvendada ja seda näiteks liitumise teel.

Tegelt on mõlemal poolel palavalt õigus. Ent kuidas jõuda hea lahenduseni, kus Eesti ja ka Põhja-Euroopa filmitööstuse arengu eeldused loodud (hoonete, tehnika ning tudengite ja õppejõudude näol) ja kõrgkoolide egolised küsimused rahuldatud?

Kuna Tallinna Ülikooli ja Kunstiakadeemia koostöö potentsiaal on suur, siis võiksid nad mõelda üleval pool liitumisi (BFM EKA-sse) ja allaneelamisi (TLÜ EKA). Kui kaardistada ühiselt hoonete, õppejõudude ja tudengite vajadust, määratleks kokkupuute ala ning koostööö korraldusliku poole (konsortsiumid, ühiskolledžid, ühisõppekavad ja -kraadid), siis oleks ka lõpp sellel Valitsuse poolsel vastutustundetul viivitamisel mõlema kooli kriitilise tähtsusega investeeringuga.

Kommentaare ei ole: